FOTO Cornuri mucegăite primite de elevi la şcoală: „Să-i bată Dumnezeu pe nenorociţi. Ei mănâncă la cantină cu 2 lei şi copiii noştri, mucegaiurile astea“

0
399
Loading...

Un scandal imens a izbucnit în judeţul Vâlcea, după ce părintele unui elev a postat pe o reţea de socializare imagini cu cornuri mucegăite, în cadrul programului „Lapte şi corn“. Primele cazuri au fost semnalate în municipiul Râmnicu Vâlcea, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro

„Urgent! Felicitări Consiliul Judeţean Vâlcea! Felicitări, SC Dobre şi Fiii SRL Constanţa, câştigătoarea licitaţiei pentru distribuirea produselor de panificaţie în şcoli! Adevărat brand de renume! P.S.: Deja sunt semnalate multiple situaţii grave. Cele mai multe au termene de valabilitate expirate”, sună textul care a însoţit imaginile cu cornurile mucegăite postate pe reţelele de socializare.

După această postare, mai multe persoane au semnalat faptul că nu este o situaţie singulară, petrecută într-o zi, doar la o şcoală din Râmnicu Vâlcea, ci că astfel de situaţii s-au înregistrat şi la alte şcoli din oraş şi judeţ, de când a început anul şcolar. „Aşa este! În aceeaşi stare au primit copiii şi la Pedagogic ieri (miercuri – n.r.)”, sau „La toate şcolile a fost aceeaşi situaţie”, ori „Şi la Voineasa (o staţiune montană din nordul judeţului – n.r.) la fel, tot mucegăite”; ori „La nr. 10 (Şcoala nr. 10 – n.r.) au primit marţi (17 septembrie – n.r.) nişte cornuri tari din făină integrală, de nu le mânca nici câinele. O bătaie de joc! Şi te gândeşti că sunt copii care nu au ce mânca şi poate se bucură la cornul respectiv. Mai bine nu, decât să îşi bată joc în halul ăsta”.

Iar exemplele de acest fel pot continua: „Şi la Şcoala nr. 4 toate cornurile au fost mucegăite. Ruşine! Fetita mea nu le mănâncă, le aducea animăluţelor acasă, dar sunt copii care mănâncă. Să le dea si copiilor lor cine are de câştigat de pe urma acestor contracte. Ruşine!” ori „Luni, marţi şi miercuri sunt zilele în care se dau copiilor cornuri, iar joi şi vineri biscuit. Angelo a primit joi corn. De ce? Cornuri distribuite către Şcoala nr. 13, cornuri care au venit mucegăite la şcoală! Cornuri venite de la Constanţa, zăcute în depozit, la Bujoreni, apoi termen de trei zile de distribuire! Păi mâncaţi-le voi, bă! Sau daţi-le copiilor voştri să le mănânce, să vedeţi ce se întâmplă! Şi voi, părinţi, să tăceţi, să nu faceţi sesizări! Preferaţi să aruncaţi cornurile la gunoi!” , sau „Nu vă mai satură Dumnezeu! Asta a primit fiul meu la Şcoala nr. 5! Nemernicilor, o boală la ficat, la un copil mic, îl termină pe viaţă! Noroc că nu-i plac lăturile voastre! Sesizaţi-vă cât mai repede şi stopaţi odată nemerniciile astea!”, au semnalat părinţii în mediul online, atrăgând atenţia că problema nu este doar cu produsele de panificaţie, ci şi cu lactatele: „Lapte stricat în termen mai mereu nimeresc”.

Loading...

„Această firmă a pierdut la Constanţa contractul pentru „Laptele şi cornul”

Alţi părinţi au atras atenţia că firma care a câştigat licitaţia Consiliului Judeţean Vâlcea nu este la prima abatere de acest gen: „E ciudat, la Constanţa au fost implicaţi într-un scandal asemănător şi au pierdut contractul în urmă cu 2 -3 ani. Dar la Vâlcea merge” sau „Şi să nu mai spun că, prin 2016, această firmă a pierdut la Constanţa acest contract pentru „cornul şi laptele”… A fost un mare scandal…”.

„E de neacceptat că pun în pericol sănătatea copiilor“

Persoana care a postat imaginile revoltătoare a adus câteva completări, în urma reacţiilor acide din online. „Parcă mai treci cu vederea unele lucruri, dar faptul că pun în pericol sănătatea copiilor este de neacceptat! Cum dorm ăştia noaptea?!” sau „Dar, o brutărie mai pe aproape nu se găsea? La Constanţa trimite cornuri nea Gore SRL de la Măciuca -Vâlcea?”, sau „Să-i bată Dumnezeu de nenorociţi. Ei mănâncă la cantină cu 2 lei, trei feluri de mâncare şi copiii noştri – mucegaiurile astea”, sunt doar câteva din reacţiile de pe reţelele de socializare.

„Cel mai vinovat este ăla din şcoală, care le ia aşa cum sunt”

Peplica la aceste reacţii din partea celui care a postat imaginile cu cornurile mucegăite pentru şcolari a fost: „Aici nu-i vorba de politică. Nişte nemernici de la o firmă de distribuţie, ce nu vând (nu produc – n.r.) şi, alţi nemernici care nu se uită atunci când le pun în lădiţe… Restul nu are vină. Nu directorul şcolii, nu Consiliul Judeţean, sau mai ştiu eu cine ”mai este vinovat”. Cel mai vinovat este ăla din şcoală sau grădiniţă care le ia aşa cum sunt, să nu dea lipsă, şi le pune pe băncile copiilor. Restul sunt numai „răutăcisme”.

La nivelul fiecărei grădiniţe sau şcoli există persoane resposanibile cu primirea şi distribuirea acestor produse alimentare copiilor, care au obligaţia să verifice dacă mâncarea este în termenul de valabilitate şi dsă o depoziteze în mod corespunzător.

Totodată, astfel de persoane au sarcina de a verifica produsele, tocmai pentru a evita situaţii de acest gen. În anul şcolar trecut, elevii din Vâlcea nu au beneficiat de programul „Laptele şi cornul”, din diverse motive legate de contestarea licitaţiilor

Rămâne de stabilit de către organele de control dacă firma de distribuţie a depozitat marfa în mod corespunzător sau vina aparţine direct producătorului, deşi pe etichete, aşa cum se vede şi în imagini, produsele par să fie în termen de valabilitate, la limită.

Cornuri cu mucegai pentru elevi în şcolile vâlcene – Foto FB Serbu Serbuserbu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...