Fostul ministru al Educației Liviu Pop a spus ”plancardă” în loc de ”pancartă”

0
103

Fostul Ministru al Educației Lliviu Pop, în prezent senator și președinte al comisiei de învățământ din Senat, a făcut o greșeală de exprimare, luni seara, într-o emisiune televizată.

Pop a spus ”plancardă” în loc de ”pancartă”, iar când i s-a atras atenția că greșește, fostul ministru PSD al Educației a insistat că forma corectă a cuvântului este ”plancardă”. Greșeala a fost remarcată și de senatorul USR Mihai Goțiu, care se afla în acea emisiune televizată împreună cu Liviu Pop.

Dacă o lăsa așa, poate o făceam uitată, dar când moderatorul emisiunii l-a întrebat care e forma corectă, d-l Pop a insistat că ”PLANCARDĂ” ar fi varianta bună, ba chiar l-a și trimis la DEX pe un alt invitat. Spre ghinionul său, DEX-ul nu răspunde (încă) la comenzile politice ale PSD și se încăpățânează să menționeze două forme ”PLACARDĂ” sau ”PANCARTĂ”. Și cel puțin așa o să rămână atâta timp cât DEX nu va ajunge să fie editat și tipărit la Editura Didactică și Pedagogică (dar, sincer, mă aștept și la asta – că la câte gafe comit, pe bandă rulantă, miniștrii și premierii PSD, o să ne trezim și cu o variantă de DEX dată în grija EDP 😉 ).

Baiul mai mare nu e, însă, noua gafă a d-lui Liviu Pop, ci siguranța de sine cu care s-a bătut pentru a-și apăra greșeala. Pentru că aceeași siguranță o afișează (și d-l Pop, și d-na Dăncilă, și mulți alți PSD-iști) când o dau cu oiștea în gard în probleme mult mai importante. ” – a scris senatorul USR pe Facebook.

Liviu Pop și ”PLANCARDA”. Agramat ”cât Casa Poporului”. Cum a comis-o (iar) fostul ministrul al EducațieiProbabil că…

Publicată de Mihai Goţiu pe Miercuri, 13 martie 2019

În 2016, Liviu Pop îi informa pe fanii sai de pe Facebook ca s-a operat la „genunche”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.