Florin Roman: Preşedintele Curţii de Conturi îşi trimite argaţii în teritoriu să aplice discreţionar legea

0
847

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat miercuri că preşedintele Curţii de Conturi, Mihai Busuioc, îşi trimite oamenii „să aplice discreţionar legea” şi să ceară unora dintre beneficiarii şomajului tehnic banii înapoi, potrivit Agerpres citat de Stiripesurse.ro.

„PNL va solicita explicaţii din partea preşedintelui Curţii de Conturi, Mihai Busuioc, acest bugetofag de lux. Vom solicita explicaţii la nivelul Parlamentului vizavi de modul abuziv în care Busuioc îşi trimite argaţii să aplice discreţionar legea votată în Parlament. Omul lui Dragnea din fruntea Curţii de Conturi şi-a pus argaţii să încalce legea şi am să vă dau exemple.

Loading...

La AJOFM Alba, Curtea de Conturi afirmă că banii plătiţi pentru şomaj tehnic aferenţi perioadei 16-21 martie, în perioada stării de urgenţă, trebuie recuperaţi de la beneficiari. Curtea de Conturi susţine că Ordonanţa de Urgenţă 30/2020 a intrat în vigoare la 21.03 şi se aplică doar la data intrării în vigoare. O minimă lectură a OUG ne arată că lucrurile stau cu totul altfel, că textul actului normativ este limpede, iar Curtea de Conturi nu poate interpreta restrictiv aceste prevederi.

Valoarea indemnizaţiilor cerute de la oameni de bugetofagul Mihai Busuioc este echivalentul salariului anual pe care îl încasează şefa Camerei de Conturi Alba, Oprea Teodora, 127.712 lei, la care se mai adaugă 131.175 lei de la soţ, care este tot auditor la Camera de Conturi”, a spus Roman la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, la Constanţa, Curtea de Conturi afirmă că, pentru a dovedi întreruperea activităţii, PFA-urile erau obligate să îşi suspende activitatea la Registrul Comerţului.

„Potrivit concluziilor lui Busuioc, toate PFA-urile din judeţul Constanţa ar urma să returneze toţi banii primiţi pentru perioada 16.03 – 1.06 2020, deşi nu există această prevedere cu suspendarea la Registrul Comerţului în legea elaborată de Parlament. Un alt abuz al lui Busuioc – la Olt, în fieful lui Paul Stănescu, ne spune Curtea de Conturi că persoanele care au beneficiat de indemnizaţiile de şomaj tehnic plătite de AJPIS, cât şi cele plătite prin angajator de către AJOFM nu aveau acest drept şi trebuie să returneze banii primiţi de la AJPIS.

Domnul Busuioc îşi bate joc de România şi de Parlament împreună cu PSD, pentru că nu poţi, pe aceeaşi temă de control, să tratezi diferenţiat acţiunile în cele 41 de judeţe ale României”, a menţionat Roman.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...