Firea dată pe mâna DNA. E acuzată de abuz în serviciu!

0
1027

Ana Ciceală, reprezentat USR în cadrul Consiliului General al Capitalei, anunţă că a depus marţi, la DNA, o plângere penală împotriva Gabrielei Firea în legătură cu achiziţiile supraevaluate de la Spitalul Gomoiu. Practic, Ciceală şi USR Filiala Bucureşti o acuză pe primarul General de abuz în serviciu şi le cer procurorilor să o tragă la răspundere penală, potrivit informațiilor furnizate de Epochtimes-romania.com

„Sesizarea detaliază circumstanţele în care Gabriela Firea şi aparatul administrativ au ezitat să pună la dispoziţia consilierilor municipali informaţiile de interes public din Raportul întocmit de Corpul de Control în urma verificărilor de la Spitalul Gomoiu.

Loading...

Deşi cunoştea situaţia, raportul şi recomandările Corpului de Control, Gabriela Firea şi aparatul administrativ nu şi-au îndeplinit obligaţiile legale şi din fişa postului. Concret, deşi au luat la cunoştinţă şi au avut indicii că s-au efectuat operaţiuni şi acte ilicite ce pot atrage răspunderea penală, conducerea Primăriei a omis sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală, aşa cum prevede legea.

Dacă nu ar fi avut ceva de ascuns, Gabriela Firea ar fi trebuit să prezinte opiniei publice situaţia de la Gomoiu. Faptul că nu a făcut-o este un indiciu că întreaga situaţie ar trebui investigată de procurori”, transmite, pe Facebook, Ana Ciceală.

Plangere penala

Plangere penala (Ana Ciceala)

Reamintim că în spaţiul public a izbucnit un scandal uriaş legat de Spitalul Gomoiu, unde achiziţiile ar fi fost mult supraevaluate. Astfel, Libertatea a scris recent că Gabriela Firea se laudă că a construit Spitalul de copii „Victor Gomoiu”, clădire începută însă pe vremea lui Sorin Oprescu şi preluată de actualul primar general în stadiul de finalizare de 85%. Cu ce se laudă însă Firea? Potrivit investigaţiei Libertatea, primarul se împăunează practic că a plătit facturi umflate urieşeşte. Astfel, un raport al Corpului de Control al Guvernului vizând perioada 2012-2017 arată că preţuri de achiziţii ale echipamentelor au fost majorate şi cu 2.485%.

La rândul său, Lavinia Coţofană, fostul director juridic al Administraţiei Spitalelor şi a Serviciilor Medicale din Bucureşti (ASSMB), din subordinea Primăriei Capitalei, acuză că a fost concediată după ce a redactat o plângere către DNA cu neregulile de la Spitalul Gomoiu. Coţofană a mai susţinut că i-a fost sigilat biroul şi ridicat laptopul.

„Mă refer la biroul în care se regăsesc documentele din Gomoiu şi au dat afară experţii angajaţi de ASSMB, cei care au descoperit ilegalităţile”, scria Coţofană într-un comentariu făcut pe pagina de Facebook a fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu.

Nemulţumită de informaţiile apărute în spaţiul public, Gabriela Firea a anunţat că le-a făcut plângere penală jurnaliştilor de la Libertatea şi conducerii ziarului, după ce a fost publicat un material referitor la construcţia şi dotarea Spitalului de copii „Victor Gomoiu”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...