„Fără Penali” nu va fi votată nici azi. Biroul Permanent al Senatului nu s-a ţinut din lipsă de cvorum

0
111

Şedinţa Biroului Permanent (BP) al Senatului, convocată la solicitarea USR pentru ora 12.00 în scopul întrunirii plenului Senatului pentru votarea iniţiativei Fără Penali, nu a mai avut loc din lispă de cvorum.

La şedinţa de azi s-au prezentat doar doi membri – preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şi senatorul USR George Dircă, relatează G4Media.

Astăzi era ultima zi când iniţiativa putea fi votată, astfel încât referendumul să poată avea loc odată cu alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, aşa cum ar fi dorit USR.

Solicitarea de convocarea a şedinţei de BP a fost depusă în această dimineaţă de Radu Mihail, liderul senatorilor USR.

”Acum este momentul când PSD şi PNL vor putea demonstra că sunt interesaţi cu adevărat ca ‘Fără penali’ să fie deblocată pentru 6 decembrie, participând la şedinţa de BP şi la plen”, a declarat Radu Mihail.

Miza organizării şedinţei de plen astăzi pentru a se vota iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei ”Fără penali în funcţii publice” ar fi fost desfăşurarea referendumului pe 6 decembrie, odată cu alegerile parlamentare. Dacă iniţiativa nu va fi adoptată în această săptămână în Senat, consultarea populară nu va mai putea fi suprapusă peste scrutinul din 6 decembrie ci va trebui organizată la o dată ulterioară.

Explicaţiile PNL

Ulterior suspendării şedinţei de BP din lipsă de cvorum, liberalii au transmis că au boicotat şedinţa pentru că în acest moment PSD ar respinge proiectul. Liberalii mai susţin că vor vota acest proiect după alegerile locale.

Redăm comunicatul PNL

PNL a boicotat şedinţa conducerii Senatului dominată de majoritatea PSD pentru că vrea ca Iniţiativa Fără Penali să fie adoptată! În acest moment, PSD – “groparul justiţiei”, autorul OUG 13, ar respinge acest proiect de revizuire a Constituţiei, care amintim că trebuie să fie votat de două treimi din parlamentari.

– Majoritatea toxică PSD din Senat (nu mai puţin de jumătate din senatori sunt în momentul de faţă membri PSD) de-abia aşteaptă să voteze împotriva proiectului “Fără penali”!

– PNL garantează adoptarea iniţiativei “Fără penali” şi a propunerii de revizuire a Constituţiei în conformitate cu referendumul pe justiţie iniţiat de Preşedintele României, în data de 26 mai 2019 şi votat de peste 6 milioane de români. Acest lucru se va întâmpla odată cu învestirea noului Parlament!

– Spre deosebire de alţii, noi nu avem încredere în PSD şi azi există riscul ca iniţiativa să fie respinsă. Nu putem permite PSD să continue ticăloşiile în Parlament! PNL nu poate fi de acord să dea gir PSD pentru a recăpăta controlul asupra Senatului, prin compunerea Biroului Permanent, respectiv să permită ca toate măsurile Guvernului să fie răstălmăcite, compromise, denaturate în acest Parlament expirat şi ilegitim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...