Europol a dat imagini cu intervenția de astăzi a polițiștilor de la casele suspecților care au bătut doi polițiști

0
5556

Apar detalii revoltătoare în cazul celor doi polițiști bătuți violent în județul Vâlcea. Agresorii acestora i-au amenințat cu pistolul la tâmplă, ba chiar au apăsat trăgaciul unui pistol, însă încărcătorul era gol, spun sindicaliștii de la Europol. Agresorii au fost prinși astăzi și duși la audieri, potrivit informațiilor furnizate de Digi24.ro

Cei doi agenți se aflau în misiune pe DN 64 (Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani) şi au încercat să oprească o autoutilitară, însă şoferul nu s-a conformat şi şi-a continuat drumul, polițiștii fiind nevoiţi să facă uz de armamentul din dotare.

Loading...

Au intrat în urmărire și au ajuns satul Călina, acolo unde au fost așteptați de zeci de romi, care i-au bătut, le-au luat armele și chiar amenințat cu pistoul la tâmplă.

„Se pare că după ce i-au deposedat de arme și i-au sechestrat într-o curte a imobilului, romii au îndreptat pistoalele înspre polițiști iar unul dintre ei ar fi apăsat și trăgaciul doar ca încărcătorul era gol, polițistul folosind toate cartușele pe parcursul urmăririi!”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Europol.

Sindicaliștii îl critică și pe ministrul de Interne, Marcel Vela: „Poate își dă două palme în oglinda ministrul Vela și începe să discute despre adevăratele probleme ale sistemului, nu despre „rebrenduirea” Poliției Române. Nu de alta, dar până să dăm „frumos” pe sticlă, am vrea să rămânem în viață dupa fiecare schimb de muncă”.

Ce s-a întâmplat în timpul misiunii în care au fost agresați cei doi polițiști:

„Localitatea Călina, Comuna Prundeni/VL – un echipaj format din 2 agenți de poliție, unul din cadrul PP Ionești iar celălalt de la PP Olanu, au urmărit în trafic o autoutilitară în care se aflau 2 persoane de etnie rromă, cunoscute cu antecedente penale. După somațiile legale, aceștia polițiștii au executat 12 focuri de armă, fără a fi înregistrate victime.

Ulterior, autoutilitara a oprit în fața locuinței acestora, unde împreună cu ceilalți membrii ai familiei i-au agresat cu brutalitate pe cei 2 polițiști, deposedându-i de armamentul și muniția din dotare, respectiv de 2 pistoale și 2 încărcătoare.

În urma agresiunii, cei 2 polițiști au suferit vătămări corporale grave (traumatisme cranio-faciale, fractură piramidă nazală și arcadă), fiind transportați la CPU Drăgășani.

Ministrul Vela ne spunea ca isi doreste ca politistii sa fie "amabili" cu cetățenii. Oare se referea inainte sau dupa ce sunt loviți, scuipati si înjurati?!

Publicată de Sindicatul Europol pe Miercuri, 20 noiembrie 2019

La fața locului s-a deplasat un echipaj SAS și 6 jandarmi, Adjunctul IPJ Vâlcea și prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani”, precizează Europol.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...