Elev bolnav de inimă, pus de învăţătoare să stea în genunchi, cu mâinile ridicate, în faţa clasei

0
1191

Un elev de la o școală din județul Iași, cu insuficiență cardiacă, a fost pus în genunchi cu mâinile ridicate, în fața clasei, de o învățătoare.

Consilierul pe probleme de romi din cadrul Prefecturii Iași, Elena Motaș, fost cadru didactic, scrie pe Facebook că din cauza lipsei personalului calificat din sistemul de învățământ, la școala din satul Zece Prăjini directorul ar fi angajat ca învățătoare „fosta vânzătoare la un market, fără experiență și testare”.

Loading...

„Această doamnă a venit însoțită la școală de sotul ei și de propriul copil. A considerat foarte educativ să pună un copil rom din clasa a II-a să stea în genunchi cu mâinile sus… drept pedeapsă. Copilul suferea de obezitate și insuficiență cardiacă. Să umilești un copil de 7 ani în fața propriului copil mi se pare o lecție de rasism și un abuz emoțional fără precedent. Umilința ar fi durat și mai mult dacă educatoarea nu ar fi dat buzna în clasă, educatoarea de etnie romă. Directorul a încercat să mușamalizeze incidentul și a sfătuit-o pe vânzătoare să demisioneze, insistând ca mama elevului sa nu facă sesizare”, se arată în postare.

Elena Motaș, fost cadru didactic precizează și faptul că a sesizat Inspectoratul Școlar: „O demisie nu rezolvă criza din sistem, iar mușamalizarea incidentelor va conduce la perpetuarea comportamentelor abuzive”.

Vreau sa va relatez o întâmplare de la școala Dagata cu precizarea ca nu as vrea sa fiu interpretata greșit sau ca sunt…

Publicată de Elena Motaş pe Duminică, 13 octombrie 2019

Inspectoratul Școlar Iași va face veficări în acest caz.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...