Dorina Lazăr a câştigat procesul cu Gabriela Firea. Actriţa fusese demisă de la conducerea Teatrului Odeon în 2017

0
697

Fosta directoare a Teatrului Odeon, actriţa Dorina Lazăr (79 de ani), a câştigat procesul cu Gabriela Firea, după ce primarul general al Capitalei a demis-o în 2017, decizie considerată abuzivă – scrie Libertatea.

Astfel, conform procedurilor, Dorina Lazăr ar urma să revină la conducerea Teatrului Odeon şi să primească drepturile salariale cuvenite pentru perioada în care a fost suspendată din funcţie – scrie Libertatea, citând site-ul vestibune.com.

De asemenea, Gabriela Firea ar trebui să plătească celebrei actriţe daune morale de 1 leu, potrivit sursei citate.

Hotărârea instanţei, pronunţată pe 10 iunie, este definitivă. Prin aceasta, a fost respins ca nefondat recursul intentat de Primăria Capitalei, după ce Dorina Lazăr a câştigat procesul într-o primă instanţă.

“Da, este adevărat. Nici eu nu mai credeam că va fi aşa de pozitiv, după mai bine de un an de la prima pronunţare a instanţei. Mâine o să mă văd cu avocaţii şi o să mă sfătuiesc în privinţa paşilor următori. Procedura este că trebuie să îmi dea banii pentru perioada 2017-2019, pentru că eu aveam contract până în decembrie, anul trecut”, a declarat Dorina Lazăr pentru site-ul vestibune.com.

Ea a precizat că încă nu a luat o hotărâre în privinţa unei eventuale reveniri la conducerea teatrului. În vara anului 2017, Dorina Lazăr a fost concediată de la conducerea Teatrului Odeon, fără a i se oferi o explicaţie oficială.

Actriţa a fost destituită după o vizită a Corpului de Control al Primarului General la doar câteva zile după ce era reconfirmată ca manager. Dorina Lazăr şi-a început cariera la Teatrul Odeon în anul 1969, iar din 2003 şi până în 2017 a condus această instituţie. În prezent, managerul Teatrului Odeon este actorul Cristian Şofron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...