Despre Cristian Dide si sensibilitatea românilor

0
195

Zilele astea s-a produs o adevărată ”crucificare” a protestatarului care a avut proasta inspirație de a scrie câteva vorbe nesăbuite, într-un moment delicat. Deoarece noua nu ni se întâmplă niciodată sa greșim, bine-înțeles ca ne-am răsculat contra lui, văzându-l mai rău decat pe idiotul care a apăsat pedala ucigașă, in urma căreia s-a stins o viață și una alta va avea de suferit.

De la bun început vreau sa lămurim un lucru: acest text este scris de către adminul paginii generatia „feisbuc” & diaspora romaneasca, om care nu are niciun fel de prietenie legata cu Dide, înafara câtorva discuții banale pe Facebook. Nu-l cunosc personal, nu vorbim, n-avem nicio afacere împreună.

Acum, haideți sa analizam situația. Dide este cel mai amendat protestatar din Piața Victoriei. De fiecare dată când apare in Piață, jandarmii se țin scai de el, în următoarele minute găsind imediat un motiv de a-l băga in dubă sau de a-l amenda. Este acesta un motiv de a se bucura el, totuși, de moartea cuiva? Răspunsul este: categoric NU! Dar s-a bucurat Dide de moartea cuiva? Răspunsul este iarăși, NU! L-ați văzut dansând sau sărbătorind in vreun fel? Răspunsul este: NU! Dar ce a facut el, totuși, de a sensibilizat atâta lume bună, lume pentru care el lupta zi de zi, trăind o adevărată umilire, de multe ori? Răspunsul este simplu: a scris câteva vorbe ”nelalocul lor”. Societatea ne obliga la perfecțiune, dar ea însăși este formata din oameni imperfecți.

Acum, mulți o să spună: dacă murea cineva din familia ta, spuneai la fel? Probabil că nu, dar dacă aveam pe cineva din familie în JanDANmerie, aș fi avut certuri zilnice, amintindu-i ca nu merită banii aia, la ce pătată e aceasta instituție în care dacă intri, ești văzut/ă automat ca și cei ce gazează și bat oameni fără motiv!

Adevărul este că jandarmii au gazat si bătut cu cruzime o grămadă de oameni, doar pentru ca un idiot a dat un ordin. Puteau să moară cu zecile, acolo. Aceste fapte trebuie sa aibă un oarecare răspuns, umanitatea lor lăsând de dorit. Până la urma, așteptăm din partea lor să ne trateze ca și cum am fi oameni, nu-i asa? Pai de unde atâta violență, doar n-am fost pe timp de război! Să ne amintim de bătrânul Gâzea, din Teleorman, care a murit imediat după proteste. Au acoperit imediat cazul si toată lumea e fericită: a murit de la altceva! Nimeni nu s-a revoltat, asa cum se întâmplă acum. De ce nu s-a sensibilizat o tara întreagă? Răspunsul este simplu: nu a fost șantajul emoțional la mijloc! Romanii au demonstrat de fiecare data ca pot da dovadă de falsă modestie și asta fac și acum. Vezi cazul ”Charlie Hebdo” când multi nici măcar nu știau cum se scrie corect, dar simpatizau cu acea revista. N-au auzit de ea inainte si nici nu vor mai auzi, excepție cazul in care vor mai face mișto de noi, asa cum s-a întâmplat cu Simona Halep. Atunci am strigat cu toții: bine au facut arabii aia, au meritat-o! Gata, s-a dus naibii toată sensibilitatea!

Dar acum ca v-ați sensibilizat, câți dintre voi s-au interesat cum pot ajuta in cazul jandarmeriței? Eu am distribuit pe pagina sute de astfel de cazuri cu familii disperate și vă asigur că lumea nu sare așa repede să ajute. Dar la înjurat, suntem primii. Într-un final, nu ne costă nimic! Dar în acesta caz, măcar înjurăm pe cine trebuie? Toți primarii acelei localități s-au perindat prin funcție dar nici măcar n-au semaforizat acele treceri de pietoni, deși foarte probabil s-au îmbogățit peste noapte. Câte injurii merită ei?

Toate acestea fiind spuse, dacă nu m-ați înjurat pana acum, cred că e timpul să o faceți după ce veți citi următoarele rânduri: aceasta pagina nu se delimitează de protestatarul Dide si acțiunile lui din Piață vor fi apreciate in continuare. Dacă ar fi să ma delimitez de oameni la prima greșeală, vă asigur ca aș fi rămas singur. Atât pe pagina, cât si în viata reala! La niciunul dintre voi, sunt sigur că nu e cazul: voi sunteți perfecți si sunteți înconjurați de oameni perfecți.

Transmit pe aceasta cale condoleanțe familiei si apropiaților jandarmeriței decedate si pentru a mia oara, sper ca viteza sa nu mai facă victime!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.