Deputata care a anunţat că lipseşte de la votarea moţiunii de cenzură, desfiinţată pe propria pagină de Facebook: „Nu cred că mai reprezinţi pe cineva în România“

0
2413

Deputata Oana Bîzgan, care a fost aleasă pe listele USR dar a devenit ulterior independentă, a anunţat că lipseşte de la votarea moţiunii de cenzură pentru a participa la o conferinţă de dezvoltare personală.

Potrivit unui anunţ postat miercuri, 9 octombrie, pe pagina personală de Facebook, deputata independentă Oana Bîzgan nu va participa la votarea moţiunii de cenzură, deşi a votat pentru declanşarea procedurii. Bîzgan spune că urmează să plece la Londra unde va participa la „un program de fellowship dezvoltat de World Economic Forum în colaborare cu Apolitical Academy“.

Loading...

„Sunt aici să reprezint România, fiind singura femeie politician din România selectată de WEF în calitate de Young Global Leader. Este prima plecare din acest program şi este un angajament luat de acum câteva luni. Am petrecut luni de zile să pregătesc şi întâlniri restrânse la Londra cu alţi Young Global Leaders de pregătire a programului. Neprezentarea mea la această primă întâlnire ar fi însemnat excluderea din program. Toate partidele cu care am discutat au avut informaţia că voi fi plecată începând de miercuri. Demersurile deplasării au început cu mult înainte să înceapă jocul politic cu data în care se va vota această moţiune“, scrie Oana Bîzgan în postarea de pe Facebook.

Asaltată fiind de către oamenii nemulțumiți care au „mirosit-o” că ar fi făcut un pact cu PSD, deputata revine cu o altă postare, menită să ne lumineze complet asupra faptului că ea nu trădează, ci de fapt ne salvează! Redăm în întregime postarea, mai jos.

„Am zis-o de nenumărate ori și o zic de câte ori este nevoie: intimidarea și ˝zvonurile˝ bine plasate nu funcționează la mine. Întotdeauna am spus ce am avut de spus și o voi face indiferent de rolul pe care îl voi avea. Și voi argumenta fiecare alegere, atunci când este necesar.

Înțeleg că este extrem de importantă această moțiune. Am semnat-o atunci când colegii de la PNL au venit la mine și le-am spus lor, așa cum le-am spus și celorlalți: de miercuri, 9 octombrie, plec la Londra și nu am cum să schimb asta. Motivul pentru care sunt plecată din țară este unul cât se poate de serios – am fost selectată să particip la un program de fellowship dezvoltat de World Economic Forum în colaborare cu Apolitical Academy. Sunt aici să reprezint România, fiind singura femeie politician din România selectată de WEF în calitate de Young Global Leader. Este prima plecare din acest program și este un angajament luat de acum câteva luni. Am petrecut luni de zile să pregătesc și întâlniri restrânse la Londra cu alți Young Global Leaders de pregătire a programului. Neprezentarea mea la această primă întâlnire ar fi însemnat excluderea din program.

Toate partidele cu care am discutat au avut informația că voi fi plecată începând de miercuri. Demersurile deplasării au început cu mult înainte să înceapă jocul politic cu data în care se va vota această moțiune.

Vineri, sâmbată, duminică, luni, marți, miercuri dimineața la 9, având în vedere că-s printre primii ˝la catalog˝ – aș fi putut să fiu prezentă la vot. În momentul în care opoziția a decis această dată, și-a asumat și efectele acestei decizii, având toate informațiile la îndemână.

Desigur că există motive politice pentru a tot amâna acest vot, dar există și riscuri asociate.

Înțeleg extrem de bine care este miza politică aici. Săptămânile trecute am discutat cu aproape toate partidele din Parlamentul României. Am încercat să văd dincolo de această moțiune – ce se întâmplă după? Pentru că nu pot da un vot în alb. Pentru că de prea multe ori ne-am oprit doar la ˝așa nu e bine˝, dar știm cu toții ce înseamnă expresia ˝din lac în puț˝. Nu voi discuta acum scenariile, sunt mulți experți politici care o pot face. Jocuri politice vor exista mereu, indiferent că vorbim de partide noi sau vechi.

Mâine nu voi fi la moțiunea de cenzură, pentru că respect un angajament luat de acum câteva luni. Iar dacă aș fi fost, aș fi votat așa cum îmi dictează conștiința și cum aș fi considerat că e bine pentru oameni. Așa cum se poate vedea în tot mandatul meu de până acum, de la voturile mele TOATE impotriva schimbărilor legilor justiției, până la contestații la CCR.

Eu înțeleg că este mult mai simplu când avem țapi ispășitori. Dar rezultatul de mâine nu este despre mine, Oana Bîzgan, deputată independentă. Dar dacă totuși vreți să știți despre mine, Oana Bîzgan, deputată independentă, vă invit să aflați toate lucrurile pe care le-am făcut în acest mandat, pentru români, aici: http://bit.ly/Raport-Activitate-Parlamentara .

Și… pentru a nu știu câta oară, dragi anumiți colegi din presă: nu mai sunt în USR din octombrie 2017. Suntem în octombrie 2019 …”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...