Decizie fără precedent: PSD, obligat de protestatari în instanţă să dea socoteală pentru banii publici cheltuiţi

0
2012
Loading...

Partidul Social Democrat trebuie să facă publice sumele de bani pe care le-a primit de la bugetul de stat în anii 2016-2018 şi rapoartele detaliate cu privire la la modul în care au fost cheltuiţi aceşti bani, decizie luată de Tribunalul Iaşi în urma unei acţiuni a grupului civic Reset, informează Epochtimes-romania.com

Grupul civic Reset a adresat către PSD trei cereri în baza Legii 544/2001, în data de 11 februarie 2019, privind subvenţiile încasate de PSD şi modul în care au fost cheltuite.

„Ideea a apărut în contextul majorării exagerate a subvenţiilor acordate de stat partidelor politice. Cum PSD era la momentul respectiv cel mai mare partid din România, cea mai consistentă felie a revenit acestuia.

De asemenea, existau în spaţiul public nenumărate semnale că ziarişti şi realizatori de emisiuni din trusturile de presă ‘prietene’ erau plătiţi regeşte din aceste subvenţii pentru a lăuda realizările ‘măreţe’ ale PSD şi a ataca opoziţia.

Loading...

Următorul pas a fost să trimitem cererile 544 pentru a afla exact cum au fost cheltuite sumele uriaşe atribuite din bani publici printr-o lege promovată şi votată tocmai de PSD. Cum PSD nu s-a sinchisit să ne răspundă, am acţionat în instanţă”, a transmis Reset.

Decizia Tribunalului Iaşi nu este însă definitivă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...