Decepție: și Partidul Verde primește pesediști?

0
87

ALEGERI LOCALE 2020 – Reghin, județul Mureș . Pesedistul reghinean Alexandru Pușcaș (33 de ani), cel mai tânăr consilier local în actualul mandat, și-a anunțat demisia din partidul social-democraților și înscrierea în Partidul Verde, potrivit informațiilor furnizate de Msnews.ro.

Dacă exista ceva dezamăgitor în lumea politică, sunt partidele noi care trâmbițează o luptă acerbă cu PSD prin care își câștigă adepți, apoi face exact invers! Chiar ilustrul Florin Călinescu s-a făcut remarcat prin transmisiile live în care îl ataca constant pe atunci liderul PSD, Liviu Dragnea. Acum, se pare că ușile partidului sunt deschise pentru oricine..

Motivația oficială a fost o poezie de sorginte fantastică (“implicarea acestui partid în tot ceea ce înseamnă sprijinul pentru tânăra generație, oferind o alternativă de guvernare pentru dezvoltare şi progres, Partidul Verde militează pentru o democraţie funcţională matură şi pentru o administrare sustenabilă a ţării”).

Motivația reală este că, încă de anul trecut, când actualul primar Maria Precup ezita (mai mult refuza) în partid să se înscrie pentru o nouă candidatură, în pofida insistențelor președintelui PSD, Vasile Gliga, Pușcaș a fost inoculat cu ideea că va fi candidatul PSD la Primăria Reghin. Așa că tânărul pesedist, acum verzist, a început să cheltuie pentru promovarea sa electorală, cu articole pozitive prin ziarele locale, cu cele 100 de porții de mâncare oferite în pandemie vârstnicilor din oraș, cu acțiunea de ecologizare a Pădurii Rotunde etc.

Cum până la urmă, Gliga a convins-o pe Precup să-și asume o nouă candidatură, Pușcaș a fost trecut pe linie moartă, așa că aceasta s-a repliat, și-a găsit rapid un debușeu: Partidul Verde (acum controlat de actorul Florin Călinescu). Pușcaș a fost acționar (fost manager) al firmei Rombest Gareli, specializată în comercializarea produselor profesionale de curăţenie, firmă care în 2019, după o perioadă de insolvență, a fost radiată din Oficiul Registrul Comerțului (adică și-a dat obștescul sfârșit economic).

Concluzie, în variantă prescurtată, adaptată la Radio Erevan: Alexandru Pușcaș candidează pentru funcția de primar al municipiului Reghin, dar nu de la PSD, ci de la PV (Partidul Verde). Și zice că principalul său deziderat, dac-o fi să fie, e ca Reghin să se dezvolte 80% din finanțări europene. Să fie primit! Dar știți zicala cu „lupul își schimbă părul…”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...