De la băi de mulţime, la perspectiva gratiilor. Zi importantă pentru Dragnea

0
213
Loading...

După ce ieri a făcut băi de mulţime la Târgovişte, astăzi Liviu Dragnea trăieşte altfel de emoţii – ar putea afla dacă merge sau nu la închisoare, conform informațiilor furnizate de Epoch Times Romania. 

Judecătorii Înaltei Curţi sunt aşteptaţi să se pronunţe luni pe apelul în dosarul Bombonica, dosar în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi şase luni de închisoare. Opinia publică se aştepta ca judecătorii să pronunţe sentinţa pe 15 aprilie, însă completul a preferat să amâne o decizie până astăzi, când este de aşteptat să se pronunţe şi CCR pe plângerea formulată de Florin Iordache în privinţa presupusei ilegalităţi a completurile de 3 judecători de ÎCCJ.

Sesizarea lui Iordache a fost făcută pe 25 martie, când autorul OUG 13, lăsat de Dragnea şef peste Camera Deputaţilor, s-a adresat Curţii. Mişcarea este în folosul lui Liviu Dragnea, miza fiind anularea condamnării în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive.

Mai exact, dacă CCR se va pronunţa în favoarea sesizării, sentinţa în primă instanţă ar putea fi desfiinţată, dosarul reluat. Între timp, faptele s-ar putea prescrie, mai ales că vin şi modificările la Codurile Penale cu reduceri semnificative ale termenelor de prescripție. Rămâne însă de văzut dacă CCR se va pronunţa, după o serie de amânări succesive.

Loading...

Reamintim că această serie de amânări, atât ale CCR cât şi ale Înaltei Curţi, au fost văzute cu ochi critici nu doar de parte din opinia publică ci şi de nume grele din sistem. Astfel, fostul şef al CCR Augustin Zegrean a opinat că decizia Înaltei Curţi de a amâna cu mai mult de o lună procesul lui Liviu Dragnea este una de descalificare a justiţiei din România.

Zegrean a mai subliniat că „un judecător speriat este mai rău decât un judecător corupt” şi a opinat că asistăm la o pasare a responsabilităţii între Curtea Constituţională şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit lui Augustin Zegrean, CCR şi ÎCCJ îşi pasează responsabilitatea de la una la alta, neavând curaj să îşi asume o decizie, deşi lucrurile în acest proces sunt clare. În aceste condiţii, Zegrean se întreabă care mai este rolul completurilor de 5 şi dacă nu cumva este o discriminare pozitivă în favoarea celor pe care trebuie să îi judece, adică a demnitarilor, relata la momentul respectiv Hotnews.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...