De ce NU merg la referendumul pentru familie

2
1805

Nu pentru că nu cred în Dumnezeu. Cred. Nu pentru că nu sunt dus la Biserică. Sunt.

Nu pentru că nu știu că familia este amenințată în România și în lumea largă. Știu. Nu merg la referendumul pentru familie, anunțat de PSD și de domnul Dragnea…

…Pentru că el nu va aduce împreună familiile despărțite după plecarea milioanelor de români în străinătate. Dacă un referendum ar putea strânge în brațele mamelor și taților rămași acasă măcar o parte dintre copiii rătăciți prin lumea largă, poate m-aș mai gândi.

…Pentru că el nu va umple burta copiilor care merg flămânzi la culcare. Dacă un referendum ar schimba nenorocita de statistică ce spune că în România un copil din opt nu are ce mânca, că un sfert dintre copii abandonează școala, că zeci de mii de copii sunt puși la muncă grea, că mii de copii sunt trimiși la cerșit, poate m-aș mai gândi.

…Pentru că el nu va vindeca rănile femeilor bătute, abuzate, violate, discriminate. Dacă un referendum ar modifica blestemata de statistică ce arată că, în România, la fiecare 30 de secunde o femeie este agresată de partenerul ei sau ar pune sub semnul îndoielii înțelepciunea populară că „bătaia e ruptă din rai” sau că „un bărbat care nu-și bate din când în când femeia nu o iubește”, poate m-aș mai gândi.

…Pentru că el nu va urca nici măcar cu o sutime de punct România în clasamentul mondial al analfabetismului funcțional. Dacă un referendum l-ar pune pe gânduri pe cel puțin unul dintre cei 40 la sută dintre români care citesc un text fără să-l înțeleagă, poate m-aș mai gândi.

…Pentru că el nu va salva de la moarte cei 40 la sută dintre copiii bolnavi care dispar discretpentru că România nu are infrastructură să-i îngrijească. Dacă un referendum ar construi un mic spital pentru copii, curat și luminos, poate m-aș mai gândi.

…Pentru că un referendum nu ne scoate din statisticile rușinoase ale Europei, din mizeria morală în care ne scăldăm, din analfabetism cronic, din hoția ridicată la politică de stat. Referendumul nu învie morții de pe șosele (primii în UE!), nici morții din spitale (primii și la infecții intraspitalicești!), nici morții pe care-i au pe conștiință suboamenii de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, nici morții vii ținuți captivi în bezna minții, privați de educație și de servicii sanitare elementare.

…Pentru că un referendum nu rezolvă „problema gheilor”, „problemă” care pur și simplu nu există: s-a blocat starea civilă de cupluri de același sex și nu am aflat noi? Nici azi și nici mâine homosexualii nu se pot căsători în România, nu pot forma „o familie”, potrivit Codului civil. Ce va aduce interdicția suplimentară pusă în Constituție? Un plus de protecție în familiile noastre? Serios?! Atâția bani și atâta energie pentru un prezervativ mai gros? După cum vedeți mai sus, nu „gheii” amenință familia, ci corupția, incompetența, dezinteresul celor care au condus și conduc România de decenii și care au făcut atâtea familii să se destrame sau să eșueze. Un referendum pe tema familiei nu va mișca nici măcar un milimetru viața noastră, fie că suntem heterosexuali, fie homosexuali. Este un act 100 la sută sterp. Pentru ca domnii Dragnea și Tudose, dimpreună cu tot Partidul, să aibă succes în inițiativa lor, ar trebui ca circa 5.500.000 de concetățeni (30 la sută dintre alegătorii înscriși pe listele electorale) să considere că nu spitalele, școlile, drumurile, salariile, taxele și impozitele, în definitiv viața lor sunt importante, ci acest act zadarnic, perfect inutil. 5.500.000 de români ar trebui să se prezinte la urne ca să valideze un referendum care servește exclusiv unui scop politic: acela de a diviza societatea, de a ne face să ne pierdem energia cu o temă falsă, în timp ce la CNAS se fură cu milioanele de euro, în timp ce îmbogățim firme de partid care fac studii de fezabilitate pentru autostrăzi care nu se vor construi niciodată, în timp ce Justiția este „reformată” de Tudorel Toader până nu va mai rămâne nimic din Anticorupție, în timp ce PSD pregătește în toamnă marele elefant al guvernării – Fondul Suveran de Investiții. Refuz să fiu unul dintre cei 5.500.000 de români alarmați de domnii Dragnea și Tudose. Le respect dreptul constituțional la opinie, dar eu sunt deocamdată destul de ocupat să trăiesc în țara asta.

Va urma o toamnă a restaurației totale, iar PSD are tot interesul să ne țină ocupați dezbătând sexul îngerilor.

Mai multe articole de la același autor, găsiți pe Republica.ro

2 COMENTARII

  1. 3 milioane de romani vor acest referendum. Efortul lor este acoperit de scuipatul tuturor celor care manjesc politic acest demers civic.

    Ca sa parafrazez un cunoscut, a uita de rostul acestui Referendum pe falsul motiv ca ar fi facut de Dragnea, e ca si cum nu ai merge pe Transfagarasan pentru ca l-a facut Ceausescu.

  2. Hai sa judecam, daca avem cu ce ! Familia traditionala e formata dintr-un bunic si trei nepoti. Sau dintr-o mama si un copil pentru ca sotul era un betiv si a fugit cu o …. parasuta. Ce legatura are sexul cu familia ? Doi barbati sau doua femei pot iubi un copil. Un barbat betiv si o nevasta „rea de musca” procreaza din „neglijenta” si isi bat copilul din … traditie !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.