Dăncilă, întâmpinată cu proteste la Ploieşti: „Sfârşitul e aproape“

0
263

Premierul Viorica Dăncilă, care participă, marţi, la deschiderea anului universitar la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, a fost aşteptată de câţiva contestatari care au afişat bannere cu mesaje precum „Nu mai alungaţi tinerii din ţară“. Unul dintre protestatari i-a strigat premierului ”Sfârşitul e aproape”, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro

Viorica Dăncilă a fost aşteptată, la intrarea în UPG Ploieşti, de către prefectul judeţului, Mădălina Lupea, rectorul Universităţii, Mihai Coloja, dar şi de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader.Pe trotuarul din faţa sediului universităţii câţiva tineri au afişat pancarte cu mesaje precum ”Nu mai alungaţi tinerii din tară”, iar la intrarea premierului în sediul universităţii o persoană a strigat ”Sfărşitul e aproape!”, iar o alta a huiduit.

Pe parcursul vizitei, premierul a avut-o alături pe Graţiela Gavrilescu, unul dintre liderii ALDE care a fost de acord să revină în Executiv după ce partidul a anunţat că iese din coaliţia de guvernare şi trece în opoziţie.În discursul ţinut în faţa studenţilor, primul ministru a subilinat ”meritele învăţământului superior românesc”, precum şi ceea ce a făcut Guvernul penyru sprijinirea studenţilor.

”Meritele învăţământului superior românesc sunt incontestabile, dar trebuie să ţinem pasul cu prezentul şi să-i adăugăm şi mai mult valoare. Vă mărturisesc, aşteptările mee enhyru anul niversitar 2019-2020 sunt legate de o confirmare, prin rezultate, a măsurilor pe care le-am luat până acum pentru integrarea absolvenţilor pe piaţa muncii” a spus Dăncilă. Aceasta a afirmat că angajatorii au mai multă încredere în tinerii care urmează programe de intership.

”Pentru a-i sprijini şi pentru a-i stimula pe stundeţi şi tinerii absolvenţi am îmbunătăţit legea internshipului. Guvernul a mărit la 2080 lei brut indemnizaţia lunară oferită fiecărui intern. În plus, de anul acesta perioada de desfăşurare aprogramului de internship este considerată vechime în muncă”, a precizat aceasta.

Premierul a adăugat că Guvernul a dezvoltat programe care să încurajeze anagajarea tinerilor absolvenţi.Primul ministru a subliniat faptul că în anul 2019 salariile cadrelor didactice universtare au crescut „substanţial”, iar autorităţile s-au implicat financiar în dezvoltarea universităţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...