Dan Barna: Ieșirea din criză nu este mandatul USR. Dacă nu există majoritate nu o să fie din vina noastră

0
357

Președintele USR, Dan Barna, a declarat luni, la Parlament, că USR va susține Guvernul Orban dacă se conturează o majoritate care să adopte luni sau marți măsurile cerute la negocieri. Este vorba despre adoptarea inițiativei „Fără penali”, a legii care prevede alegerea primarilor în două tururi și abrogarea recursului compensatoriu.

„În măsura în care avem aceste proiecte adoptate, vom putea merge mai departe fără niciun fel de problemă. Dacă nu există o majoritate înseamnă că există o criză majoră. Miza acestor zile este testarea acestei majorități. Dacă există o majoritate nu e niciun fel de dubiu că aceste măsuri pot fi adoptate. Dacă nu se va realiza ceea ce s-a discutat înseamnă cu nu avem majoritate și nu avem ce vota”, a spus Dan Barna, referitor la votul USR pentru învestirea Guvernului.

Președintele USR a menționat că ieșirea din criza politică nu este responsabilitatea USR ci a președintelui Klaus Iohannis și a premierului desemnat.

„Nu ne detașăm în niciun fel. Președintele a dat o șansă PNL-ului să facă o majoritate. Noi suntem consecvenți, dacă există o majoritate, se poate adopta „Fără penali în funcții publice”. (…) Oricât se încearcă construirea argumentului că învestirea guvernului stă în USR, nu este așa. Dacă nu există majoritate nu o să fie din vina USR. Dacă premierul desemnat nu poate să își constituie o majoritate (care să poată adopta și legile cerute de USR) nu poate fi învestit. Criza politică nu poate fi închisă sau deschisă de USR oricât s-ar încerca asta. Ieșirea din criză nu este mandatul USR, ieșirea din criză este asumarea de către Ludovic Orban că obiectivele noastre sunt obiectivele celui care face majoritate.”, a spus Barna.

Dan Barna s-a referit și la menținerea Vioricăi Dăncilă în funcție în cazul în care Guvernul Orban nu va fi învestit în lipsa susținerii parlamentare.

Cer introducerea de urgență pe ordinea de zi de la Camera Deputaților a proiectelor pentru care USR se luptă de ani de…

Publicată de Dan Barna pe Luni, 21 octombrie 2019

„Aceasta e o minciună și un șantaj”, a spus Dan Barna referitor la acuzația că USR contribuie la menținerea Vioricăi Dăncilă la Palatul Victoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...