Cum poți să iei coronavirus de la plajă și cât de sigură e vacanța pe litoral. Explicațiile medicilor

0
993

Deși în aer liber riscul de răspândire a coronavirusului este mai mic, acesta totuși există. Poți să iei SARS-CoV-2 chiar și de la plajă, iar autoritățile din România spun că “vacanța pe litoral este sigură în proporție de 70%”.

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, oferit detalii despre cum te poți infecta cu noul coronavirus chiar și pe plajă.

“În contextul în care mulți români vor să meargă la mare, medicii au explicat cum poți să te infectezi cu coronavirus pe plajă.

Autoritățile au decis că, începând de mâine, purtarea măștii de protecție să fie obligatorie pe litoral, în special pe faleze și în zonele aglomerate.

„Aceste particule pe care nu le vedem se așază pe particule de praf, pe particule de nisip, care, în contextul unei mișcări a curenților de aer – că este vorba de vânt, că este vorba de aer condiționat – prezintă riscul de infectare și atunci, a purta mască în zonele deschise, dar care sunt foarte aglomerate și prezintă posibilitatea transmiterii de la o persoană la alta prin astfel de particule ce transportă virusurile, este binevenită în special în zone cum este litoralul.

Consider că sunt măsuri extrem de binevenite, iar această mască nu cred că este foarte deranjantă. Este ușoară, chiar dacă o schimbăm mai des și o aruncăm – categoric trebuie să o aruncăm”, a spus medicul, pentru Digi 24.

Litoralul, sigur în proporție de 70 %

Secretarul de stat Emil Răzvan Pîrjol, de la Direcția Generală Turism din Ministerul Economiei, a vorbit pentru Libertatea despre controalele pe care autoritățile le-au făcut pe litoral și spune că, din acest punct de vedere, vacanța la noi la mare e sigură în proporție de 70 %.

“Am fost în controale pe Litoral și cred că majoritatea operatorilor economici respectă regulie, deci, în proporție de 70% vizita pe Litoral este sigură”, a spus secretarul de stat Emil Răzvan Pîrjol.

Sursa știre: Știrileprotv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...