Confirmare. Carmen Dan a comandat gazarea protestatarilor pe 10 August. Raport desecretizat

2
21995

Fostul ministru de interne Carmen Dan ar fi fost la comanda protestului din 10 august 2018, conform raportului desecretizat.

Carmen Dan, cea care se afla în funcția de ministru de Interne la data protestului violent din 10 august, și-a întrerupt concediul și a preluat comanda în jurul prânzului, confirmă raportul desecretizat joi.

Loading...

În raportul zilei de 10 august, când între protestatari și jandarmi a existat violențe, s-a notat că ministrul de Interne de la acea vreme, Carmen Dan, a venit de urgență la sediul Ministerului Afacerilor de Interne, încă de la ora 12:00, chiar dacă în acte, se afla în concediu de odihnă.

Până atunci, la comandă s-a aflat Marin Nucu, secretar de stat. Din momentul în care a venit Carmen Dan, s-au aflat la comandă practic, toți șefii, inclusiv subsecretarul de stat. Raportul are în jur de 20 de pagini, iar în acest moment se află la DIICOT, scrie realitatea plus.

Cunoscută drept „omul lui Dragnea”, ministrul de Interne Carmen Dan a găsit o explicaţie sau o scuză ca să nu plece din fotoliul de la Interne, ori de câte ori i s-a cerut demisia. Şi nu au fost puţine dăţi. Carmen Dan s-a agăţat de fiecare dată de partid şi de Liviu Dragnea şi a câştigat. Până nu demult. Fostul premier al României, Mihai Tudose, a fost primul care a acuzat-o public pe Carmen Dan că minte.

„Cu un ministru de interne care își permite să mă mintă in halul acesta nu mai am ce să mai lucrez”, spunea Mihai Tudose în 10 ianuarie 2018.

Patru zile mai târziu, Mihai Tudose a înfruntat aliaţii ministrului de Interne din PSD şi în Comitetul Executiv s-a trezit fără sprijin. Când s-a tras linie, Mihai Tudose a fost demis. Carmen Dan a fost numită ministru de Interne şi în Guvernul Dăncilă, iar în august i s-a cerut din nou demisia. De către preşedintele Klaus Iohannis, de către protestatarii paşnici, victime ale intervenţiei brutale a jandarmilor la mitingul diasporei, dar şi de către primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„Carmen Dan a premeditat o strategie de comunicare prin care personajul principal să fie prefectul, un personaj anonim. Nu avea acces la acele informații și presa titra: Omul lui Firea a gazat bucureştenii”, spunea Gabriela Firea în 11 august 2018.

După o serie de informaţii infirmate privind starea jandarmeriţei bruscate de protestatari, Carmen Dan a încercat să pună intervenţia violenţă a subordonaţilor săi în cârca prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, o apropiată a Gabrielei Firea. De aici şi reacţia primarului Capitalei, care a acuzat-o pe Carmen Dan că nu face nimic fără aprobarea lui Liviu Dragnea şi a cerut demiterea ei în Comitetul Executiv al PSD.

Şi din acest scandal, învingătoare a ieşit tot Carmen Dan. Iar pentru Gabriela Firea acesta a fost doar începutul unui lung conflict cu Liviu Dragnea, care a culminat cu pierderea tuturor funcţiilor pe care le deţinea în PSD. Evenimentele din 10 august i-au atras lui Carmen Dan şi o moţiune simplă. A trecut cu brio de ea.

„Cerem demisia dnei ministru Carmen Dan care a transformat instituția Jandarmeriei într-o instituție de casă a PSD”, spunea Dan Barna, președintele USR, în 11 august 2018. Proasta organizare a alegerilor europarlamentare şi incidentul din jurul parolei de la Târgoviste l-au făcut pe Klaus Iohannis să-i ceară din nou demisia ministrului de Interne.

„Mulți români au fost revoltați că a trebuit să stea la coadă și în țară. Solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!”, a spus Klaus Iohannis, miercuri.

„O demisie din funcție o voi depune numai dacă o cere partidul. Mă văd nevoită să îl dezamăgesc. Nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat”, a fost replica ministrului. Potrivit unor surse politice, Viorica Dăncilă e nemulţumită de activitatea ministrului de Interne şi ia în calcul demiterea lui Carmen Dan. Cu Liviu Dragnea încarcerat, soarta ministrului este în mâinile premierului.

Episodul s-a consumat în ianuarie anul trecut, imediat după ce s-a aflat despre poliţistul arestat pentru agresiuni sexuale asupra unor copii. Mihai Tudose a răbufnit nemulţumit că tocmai sub nasul ministrului de Interne a stat ascuns un asemenea monstru şi, după o dispută privind schimbarea şefului Poliţiei Române, i-a cerut demisia.

Sursa știre : Digi24.ro

Loading...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...