Cetățenia italiană. Vești proaste pentru românii care o vor.

0
288

Vești proaste pentru românii care vor cetățenia italiană. Matteo Salvini a anunțat că timpul pentru acordarea cetățeniei se prelungește până la patru ani.Măsura se va aplica bineînțeles tuturor cetățenilor care solicită cetățenia italiană. În prezent, timpul maxim de soluționare a unui dosar pentru obținerea cetățeniei italiene este de doi ani.

Matteo Salvini a anunțat practic o dublare a acestui timp nu pentru că n-ar mai vrea să le acorde, ci din cauza cererilor extrem de numeroase susține acesta. El vrea totodată o verificare mai atentă a solicitanților care au ajuns să prezinte chiar și documente false.Vicepremierul Italiei a precizat că s-a ajuns la un număr de peste 300 000 de cereri anuale de acordare a cetățeniei italiene, număr ce depășește capacitatea autorităților de la Roma de a da un răspuns rapid.

Salvini menționează că 60 % dintre cereri primesc răspuns negativ, iar dacă ritmul de cereri va continua, aparatul statului va fi practic blocat. El a menționat de asemenea că ar fi vorba despre o perioadă maximă în urma căreia solicitantul de cetățenie ar putea primi un răspuns.Așadar, un solicitant de cetățenie ar urma să primească un răspuns în maximum patru ani.

sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.