Ce ziceți de asta? Avocatul Poporului a atacat la CCR impozitarea pensiilor speciale. Cum motivează Renate Weber

1
5467

Avocatul Poporului Renate Weber a atacat joi la Curtea Constituţională (CCR) legea adoptată ieri care prevede impozitarea cu până la 85% a tuturor pensiilor speciale.

Contactată de G4Media, Renate Weber a explicat că a decis să sesizeze CCR pe motiv că beneficiarii de pensii speciale ar fi discriminaţi.

„Este vorba de o impozitare, chiar dacă legea vorbeşte de o taxare. În realitate suntem în faţa unui impozit, ba mai mult, a unei duble impozitări. Pensiile de serviciu de peste 2.000 de lei sunt deja impozitate cu 10%, iar taxarea introdusă de lege se adaugă peste acea impozitare.

Pe de altă parte, am considerat că sunt încălcate două articole din Constituţie, articoul 16 şi articolul 56. Orice stat are dreptul să îşi stabilească sistemul de impozitare, dar acesta trebuie să fie nediscriminatoriu. Aici, pensionarii care primesc pensii de serviciu sunt discriminaţi”, a declarat Renate Weber.

„Suntem, de fapt, în faţa unei mari ipocrizii, pentru că din toate luările de cuvânt de ieri, atât din partea politicienilor, cât şi din partea jurnaliştilor, toată lumea aştepta să vadă ce spune CCR. De parcă toţi ştiau că e o problemă neconstituţională, dar aşteptau din partea Curţii să spună asta”, a adăugat Avocatul Poporului.

Aleșii noștri s-au înţeles ieri pe un proiect legislativ privind impozitarea drastică a pensiilor speciale. Potrivit legii, pensiile cuprinse între 2.000 şi 7.000 de lei vor fi impozitate cu 10%, în timp ce pensiile de peste 7.000 de lei vor fi taxate cu 85%. Impozitul se va aplica pentru toate categoriile de pensionari speciali, chiar şi pentru magistraţi, poliţişti, militari şi parlamentari, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...