Ce spune IGPR despre ”autocarele blocate” și alte noutăți la mitingul Diasporei

0
481

Românii din diaspora se strâng astăzi în Piaţa Victoriei, la mitingul anti-PSD. Câteva sute de protestatari erau, la orele prânzului, în Piața Victoriei. 

Înainte să ajungă la Bucureşti, cei întorşi în ţară au protestat în mai multe oraşe. Chiar de la intrarea pe teritoriul României, ei au fluturat steaguri tricolore şi au afişat mesaje antiguvernamentale.

Și pentru că numărul celor interesați să participe este mare, jandarmii au făcut câteva precizări.

UPDATE 14:50 În Piața Victoriei s-a anunțat, la microfon, că autocare cu protestatari au fost blocate la intrarea în Capitală.

Poliția Română a anunțat prompt printr-un comunicat:

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora mai multe autovehicule au fost oprite, în mai multe localități din țară, precum și la intrarea în municipiul București, și nu li se mai permite deplasarea, respectiv intrarea în Capitală, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

La nivel național, nu a existat niciun caz în care un autovehicul să fie oprit în trafic și să nu i se permită deplasarea către municipiul București.

Polițiștii sunt în trafic pentru siguranța și fluența traficului rutier, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și salvarea de vieți.

Avem rugămintea să verificați, la autoritățile competente, informațiile apărute în spațiul public, pentru a nu da curs unor speculații. Vă mulțumim!”

UPDATE 14:30 Corespondentul Știrilor Pro TV transmite că, la această oră, în Piața Victoriei sunt aproximativ 1.000 de persoane. Din cauza căldurii, oamenii se retrag în parcurile din apropiere și apoi revin în piață.

UPDATE 14:10 Un bărbat îmbrăcat în costum tradițional ar fi lovit cel puțin doi protestatari și a fost ridicat de jandarmi, relatează HotNews.ro

UPDATE 14:00 Aproximativ 50 de persoane, cele mai multe venite din zona Ardealului, cu steaguri tricolore s-au adunat în Piața Universității, relatează HotNews.ro. Se scandează lozinci anti-PSD și au bannere cu mesajul: ”No amu-i bai!
protest diasporaImagine: hotnews.ro
UPDATE 13:30 Motocicliștii ploieșteni au anunțat că vin la protestul din Piața Victoriei.

Civilizati, imbracati in negru, dar hotariti, toti motociclistii, iubitorii de libertate si dreptate care vor si inteleg importanta zilei de vineri, din Ploiesti sau din toata Prahova sa mergem la protest vineri la guvern. Intalnirea langa benzinaria Petrom de vis a vis de Hipodrom la ora 17, Asteptam o jumatate de ora si plecam”,au anunțat pe Facebook.
motocicliștii din Ploiește pleacă la protest UPDATE 13:00 Alexandra Climovici, corespondentul Știrilor Pro TV, a transmis din Piața Victoriei:

La această oră sunt câteva sute de oameni în Piața Victoriei. Protestatarii au venit încă de la primele orele ale dimineții. Sunt oameni care au venit din Italia, Spania, Anglia, Olanda, dar și din SUA. Sunt și persoane care au venit din țară, ca să susțină protestul românilor din diaspora.

Polițiștii au făcut dimineață un control pirotehnic la mașinile parcate în Piața Victoriei. Tot atunci, jandarmii au împrejmuit zona cu garduri. Avem pe stradă și echipaje de la Brigada Rutieră, care, deocamdată, fluidizează traficul, pentru că nu au fost instituite restricții de circulație până la această oră.

Oamenii sunt pregătiți să rămână aici mult de-acum înainte. Au venit cu mâncare și apă.” 

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, pentru AGERPRES, că pentru mitingul care va avea loc vineri în Piaţa Victoriei vor fi aduse echipaje SMURD din afara Capitalei pentru a nu afecta intervenţiile la solicitările din Bucureşti, adăugând că este o procedură obişnuită care a fost aplicată şi cu prilejul altor manifestaţii.

Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a spus că nu s-a făcut o pregătire specială pentru mitingul de vineri.

Va fi un număr de echipaje care vor asigura asistenţa de urgenţă. Normal că acest lucru se face la orice miting, nu este o pregătire să zicem specială pentru acest miting, pentru că şi pentru celelalte mitinguri care au avut loc au fost astfel de echipaje care erau mobilizate după numărul preconizat al oamenilor care vin. Vor fi echipaje cu medici, paramedic şi chiar vor fi un număr de oameni care vor asigura primul ajutor dacă se întâmplă să leşine cineva în mulţime, să poată să intre să îl scoată şi să îl ducă către o ambulanţă. Este procedura noastră obişnuită şi se aplică şi aici ca în orice situaţie. Ce avem, de regulă, la cifră mare. De exemplu, dacă luăm când au fost aproximativ 200.000 de oameni în piaţă, cam acolo suntem şi acum la cifra de personal. Se vor aduce un număr de echipaje din afara Bucureştiului, echipaje de paramedici. Motivul este să nu scoatem maşinile de intervenţie din Bucureşti, pentru că, dacă nu aducem din afara Bucureştiului, înseamnă că trebuie să reducem capacitatea de intervenţie în Bucureşti”, a explicat secretarul de stat.

El a subliniat că este păstrată capacitatea de intervenţie în Capitală. „Noi păstrăm capacitatea de intervenţie în Bucureşti şi pentru miting aducem un număr de echipaje suplimentare din câteva judeţe din jur care asigure zona mitingului. Aceasta este o procedură care s-a făcut şi cu prilejul altor mitinguri, nu este o premieră. Aceasta este procedura obişnuită a noastră, aplicăm exact ce am făcut şi în alte dăţi„, a indicat Raed Arafat.
„largeImage”>protest diaspora

Sursa: Pro Tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.