Ce mai sunt prietenii în ziua de azi? Tânăr lăsat să moară pe marginea drumului, în speranța că vor deruta anchetatorii

0
1786

Potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro, un adolescent din Vâlcea, implicat într-un accident rutier, a fost abandonat de către amicii care l-au crezut mort. Aceştia au încercat să-i păcălească pe anchetatori, însă în final au fost arestaţi. Lipsit de primul-ajutor şi de intervenţia rapidă medicală, băiatul a murit mai târziu, la spital.

Pe un drum judeţean care leagă două comune din sudul judeţului Vâlcea, o maşină a ajuns într-o râpă de pe marginea drumului, în albia pârâului Valea Rea. Accidentul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, 26 / 27 iulie, pe DJ 643 B, care face legătura între Măciuca şi Stăneşti.

Potrivit reprezentantului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Gabriel Popescu, în urma cercetărilor a reieşit că şoferul conducea cu viteză şi a pierdut controlul volanului. Maşina s-a izbit de un cap de pod, iar impactul a fost atât de violent încât roţile s-au rupt.

În autoturism, în momentul producerii accidentului, erau cinci tineri, dar doar unul dintre ei a suferit grave leziuni şi şi-a pierdut cunoştinţa. Amicii lui s-au speriat atât de tare încât, în loc să ceară ajutorul autorităţilor, au preferat să abandoneze maşina cu tot cu victimă.

Există informaţii, neconfirmate oficial, potrivit cărora, tinerii ar fi cerut ajutorul unui cunoscut care i-a sfătuit să mute rănitul, în aşa fel încât să pară că acesta a comis accidentul.

Câteva ore mai târziu, cineva a alertat autorităţile, iar victima a ajuns la spital. Andrei, de 18 ani, din Stăneşti – Vâlcea, nu a supravieţuit operaţiei.

Iniţial, poliţiştii au crezut că el este autorul accidentului, apoi însă au extins ancheta, după ce au auzit informaţiile care circulau în comunitate

Imagini de la accidentul din Vâlcea de pe DJ 643B unde un tânăr rănit a fost abandonat în maşină de către prietenii săi; Foto gazetavalceana.ro

Toţi cei implicaţi în accident au fost reţinuţi luni, 27 iulie, de către Poliţia Vâlcea, iar marţi, 28 iulie au fost prezentaţi instanţei de judecată din Bălceşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru: fugă de la locul accidentului şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, precum şi ucidere din culpă.

Potrivit portalului instanţelor, judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea de arestare doar în cazul şoferului, pasagerii fiind puşi sub control, judiciar, pentru că şi-au abandonat amicul în maşină, după producerea accidentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...