Cazul cutremurător al sclavilor din Maramureș: Victimă, atât de terorizată încât declară că a fost tratată bine. „Stăpânii”, arestați

0
1414

Cei cinci bărbați din Maramureș, acuzați că au făcut trafic de persoane, au terorizat mai mulți oameni și i-au folosit ca pe sclavi, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Aproape cinci ore au așteptat în sala de judecată. Este vorba despre cazul zguduitor de exploatare a omului de către om, sclavie în adevăratul sens al cuvântului, potrivit informațiilor furnizate de Digi24.ro.

Reporteri: De ce v-ați comportat așa cu oamenii ăia? I-ați transformat în sclavi pentru ce? I-ați ținut sechestrați? De ce i-ați ținut în lanț?

Loading...

Cei cinci bărbați au fost duși în fața judecătorului cu puțin înainte de ora prânzului. Procurorii DIICOT au descoperit că aceștia racolau victime din gări și autogări, persoane vulnerabile, fără adăpost, cărora le promiteau cazare, masă și salarii. Ajungeau să muncească, însă, până la epuizare, uneori doar pentru niște resturi de mâncare.

Bărbat: Pe cuvântul meu dacă nu ăștia care au dat declarații împotriva familiei Covaci o sa fie aduși la judecată.

După ce au fost reținuți timp de 24 de ore, pe numele celor cinci bărbați au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Reporter: Cum comentați decizia?
Inculpat: Nu i-a ținut nimeni cu nimic!
Reporter: De ce i-ați legat așa vă pare rău? Cum comentați decizia judecătorilor? De unde i-ați luat?
Inculpat: Mi-a dat 30 de zile fără drept! Fără să fiu… fără drept!
Bărbat: E nevinovat! Nevinovați domne, ne bagă în pușcărie.

Victimă terorizată, bătută, hrănită cu resturi, găsită de polițiști într-o cameră încuiată cu lacătul: Am trântit eu ușa mai tare și s-a blocat!

În fața tribunalului, a fost adusă și una dintre victimele sechestrate. Un bărbat în vârstă de 33 de ani, care susține ca ar fi rudă cu acuzații, a fost găsit ieri de anchetatori într-o încăpere închisă cu lacătul.

Marius Jurcuț, una dintre victime: Am dormit într-o cameră, erau ceva copii care se jucau, și eu am fost beat și am tras tare ușa după mine tare și s-a blocat usa… Eu n-am fost legat, doamnă, oamenii ăștia m-au respectat, mi-au dat țigări, mâncare, suntem neamuri. De frică am zis, ca m-au luat din pat și au intrat cu ușa pe mine. Că m-au bătut, de frică am zis, că m-au bătut, dar nu m-au bătut…

Mama victimei întărește spusele bărbatului.

Livia Jurcuț, mama unei victime: Băiatul ăsta a mai fost la ei, îi place să bea și de-aia pleacă de acasă. Tot timpul a fost dus de acasă. Și oamenii ăștia l-au primit, dar niciodată nu l-au ținut cu forța acolo. Îi dau să mănânce, îi dau să hohănească și sunt oameni…

Unii localnici spun că de aproape 10 ani se întâmplă acest schimb de sclavi – pentru că unii veneau, alții plecau, însă nimeni nu știa în ce condiții rămâneau oamenii acolo. Unii erau cumpărați.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...