Câteva paradoxuri românești, care ar putea să ne facă unici in Lume! Completează și tu, dacă mai știi!

0
73

Cred că suntem singura țară de pe glob care ne putem mândrii în situația noastră actuală social-politică, cu cea mai dezvoltată contradicție logică-formală care este contrară adevărului și mai ales bunului mers al societății, situație ce din păcate este acceptat de cetățenii români, dar care reprezintă o mare nepotrivire asupra dinamicii spre progres al țării și al populației ei. Iată câteva paradoxuri care merită reținute:

1. România este singura țară din lume unde calitatea OMULUI DEMNITAR se asociază cu imoralitatea, lipsa de demnitate, cu sperjurul, blasfemia, minciuna și hoția, cu analfabetismul cultural, politic și profesional.
2. Suntem singurul stat care am acceptat ca legiuitorii țării să fie infractori recidiviști care își ispășesc pedeapsa nu în pușcării așa cum ar trebui, ci în instituțiile reprezentative ale statului, unde acești hoți, tâlhari, mincinoși, analfabeți politic și profesional ne fac cele mai demente legi din lume respectiv:
3. După ce justiția stabilește că un individ este infractor pe baza unor investigări laborioase și mai ales foarte costisitoare, consideră apoi că el trebuie pedepsit printr-un act de condamnare pentru actul sau actele antisociale săvârșite. În consecință, INFRACTORUL ESTE CONDAMNAT DE LA 1 SAU 4 ANI DE PUȘCĂRIE CU SUSPENDARE. Mai precis furi un milion de euro din avutul public, stai acasă unde te odihnești în toată perioada de detenție, scrii dacă ai talent și un roman, rămâi în buzunar cu tot ce ai furat și îți permiți să-i faci pe oamenii cinstiți din jurul tău ”niște proști” care nu știu să se descurce. Așa pedeapsă și detenție numai în România se întâlnește, țară care a devenit raiul infractorilor români și străini.
4. Ne văităm că țara nu mai dispune de forță de muncă și că trebuie să apelăm la aducerea de străini pentru a ne rezolva unele investiții sau să aducem muncitori străini care să lucreze în diverse domenii, dar satul român încurajează migrația forței de muncă românești, iar ce este și mai trist, se refuză ca infractorii care nu au săvârșit delicte prin acte de violență SĂ DESFĂȘOARE MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII. Acest lucru se poate petrece numai în țări fără o ”democrație consolidată și originală” cum este SUA, unde persoane celebre pot desfășura în contul detenției muncă în folosul comunității.
5. Se susține că nu dispunem de bani pentru investiții mai ales pentru spitale moderne cu secții specializate pentru tratarea unor maladii grave (cancer, marii arși, boli edocrine etc.), dar REFUZĂM SĂ ACCESĂM NU NUMAI BANI, DAR ȘI PROIECTE CARE NE VIN GRATUIT DE LA UNIUNEA EUROPEANĂ, MOTIVÂND CĂ SUNT PREA COSTISITOARE. Același lucru se întâmplă și pentru dezvoltarea infrastructurii.

6. Se începe marea restructurare de personal din tot aparatul de stat, motivându-se că NU MAI SUNT BANI DE SALARII, DAR SE MAJOREAZĂ SALARIUL MINIM DIFERENȚIAT PE ECONOMIE.
Nu mai vreau să continui căci te apucă râsul-plânsul și nu am cumpărat încă calmantele necesare ca să nu dau în primire. Un lucru este însă foarte clar:
”Cetățeanul și toată populația României a dat dovadă de o toleranță prost înțeleasă și a ajuns astăzi să fie atât la cheremul unor politicieni imoralitatea, lipsiți de demnitate, care practică sperjurul, blasfemia, minciuna și hoția, ce se laudă și pun în practică analfabetismul lor cultural, politic și profesional, politicieni cu statut de infractori recidiviști, hoți, tâlhari, mincinoși și trădători de neam și țară”, dar am ajuns acum în pragul aniversării Centenarului și o țară de râsul Europei și al lumii întregi.

Autor text: Mircea Vintilescu in grupul Facebook “Diaspora Europeană”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.