Cătălin Ivan și-a depus candidatura la prezidențiale. Cumpănașu și Pandele, ultimii la BEC

0
511
Loading...

Este ultima zi în care aspiranţii la cea mai înaltă funcţie în stat îşi pot depune dosarele la Biroul Electoral Central.

Lista de candidaţi se va definitiva însă abia la miezul nopţii. Românii sunt aşteptaţi să îşi aleagă preşedintele în dată de 10 noiembrie.Fostul europarlamentar Cătălin Ivan a fost primul care a ajuns la sediul Biroului Electoral Central.

235.000 de semnături a strâns fostul membru PSD dat afară din partid de Liviu Dragnea, după ce Ivan a lansat mai multe atacuri la adresa acestuia.

”Am primit oferte de la alte partide să mă ajute cu semnăturile, partide mici care nu aveau candidat sau care aveau candidat fără șanse, dar am preferat să mergem pe structura ADN-ului. Faptul că mulți candidați nu au reușit să strângă semnăturile e o pierdere mare pentru noi toți. Mi-aș fi dorit să fie cât mai mulți. Eu cred că numărul acesta de 200.000 de semnături este excesiv”, a spus Ivan.

Loading...

În schimb, cadidatura lui Viorel Catarama a fost respinsă. 94.000 de semnături au fost anulate pentru că, precizează cei de la BEC prezentau elemente de similitudine. Omul de afaceri a fost primul care şi a depus candidatură şi spunea că are 230.000 de susţinători. Acesta a anunţat că va contesta decizia la Curtea Constituţională.

Şi Liviu Pleșoianu, de la PSD a trebuit să renunţe după, ce spune el, cineva i-ar fi trimis în jur de 70.000 de semnături trase la xerox, pentru a-l compromite.Alexandru Cumpănașu şi soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, au anunţat şi ei că se vor înscrie în cursa pentru Cotroceni, fiind aşteptaţi la BEC după ora 22.

Pe 10 noiembrie vom avea primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...