Carmen Dan se spală din nou pe mâini de 10 august: „Erau cercuri de pregătire în rândul #rezist, de răspuns agresiv”

0
562

Fostul ministru de Interne Carmen Dan a reluat sâmbătă seară teoriile privind „tentativa de lovitură de stat” din 10 august 2017. Mai exact, senatoarea PSD, considerată cândva una dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, a susţinut că „totul a fost planificat”, relatează Aktual24.ro.

„Erau cercuri de pregătire în rândul #rezist, de răspuns agresiv la măsurile luate de forţele de ordine. Totul a fost planificat. Au fost acţiuni premeditate. Cei care incitau erau în spatele celor care acţionau.

Loading...

Am ajuns, din păcate, în momentul în care s-a intervenit pentru restabilirea ordinii publice”, a declarat Carmen Dan la România TV.

Reamintim că după ce au reprimat cu brutalitate manifestaţia din 10 august 2018, scăldând în gaze lacrimogene şi violenţă o piaţă în care se aflau circa 100.000 de persoane, liderii PSD, printre care şi Carmen Dan, au încercat să acrediteze ideea că avem de a face cu o „tentativă de lovitură de stat”, ceea ce ar fi justificat interventia în forţă a Jandarmeriei.

Însă majoritatea covârşitoare a oamenilor strânşi în faţa Guvernului erau paşnici, aşa că protestul nu a degenerat. Într-adevăr, în mulţime erau şi câteva persoane violente care aruncau cu obiecte contondente spre jandarmi, însă forţele de ordine n-au făcut niciun efort să le extragă dintre manifestanţi.

Dimpotrivă, au optat pentru soluţia violentă. Mai trebuie menţionat că jandarmii din prima linie, cei masaţi lângă gardul care separa Piaţa de Guvern, au început să dea după prânz cu gaze înspre cei de lângă ei, parcă pentru a irita lumea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...