Care sunt statele care nu au votat-o pe Laura Codruța Kovesi. România a fost ”pentru”, datorită lui Iohannis

0
5711
Loading...

Laura Codruța Kovesi a fost votată de 17 state ale Uniunii Europene din 22, pentru a ocupa funcția de procuror-șef european. Potrivit Adevărul.ro, cele cinci state care au votat împotrivă se află în relații bune cu PSD-ul și Viorica Dăncilă.
Cele cinci state care ar fi votat împotrivă sunt: Spania, Portugalia, Italia, Cehia şi Slovacia.

Spania, Portugalia și Slovacia sunt țări conduse de guverne socialiste, aflate în relații strânse cu premierul Viorica Dăncilă. De asemenea, Italia este un stat condus de un guvern format din socialişti şi populişti.

În Cehia, la putere este un guvern populist, condus de Andrej Babis. Acesta a fost acuzat de fraudă cu fonduri europene. Aşadar, motivul pentru care ambasadorul cehiei ar fi votat împotriva Laurei Codruța Kovesi este că ar putea fi unul dintre cazurile pe care-l va investiga.

România a votat ”pentru”, chiar dacă Guvernul Dăncilă era ”împotrivă”
Ambasadorul României la Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, a votat pentru Laura Codruţa Kovesi, în ciuda declarațiilor lui Dăncilă în care spunea că se va vota ”împotrivă”. Potrivit Adevărul, Luminița Odobescu nu a primit mandat scris din partea MAE, aşa cum cere procedura, prin urmare a votat în favoarea lui Kovesi.

Loading...

România a votat pentru Kovesi ca procuror-șef european, la îndemnul lui Iohannis

Aceeași publicație a explicat că votul pentru Kovesi a fost influențat și de telefonul pe care președintele Klaus Iohannis i l-a dat ambasadorului Luminița Odobescu.

„Am comunicat doamnei ambasador Odobescu opinia mea: eu, președintele României, sunt pentru doamna Kovesi în funcția de șef al Parchetului European“, a explicat președintele Klaus Iohannis, vineri, după ce şi-a depus candidatura la BEC pentru al doilea mandat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...