Bianca a cucerit America: Andreescu, noua campioană de la US Open după o finală formidabilă cu Serena Williams

0
1267
Loading...

La ultimul clasament publicat în 2018, Bianca Andreescu ocupa locul 152 WTA şi era, practic, o anonimă. Astăzi, ea e noua regină a tenisului feminin, iar de luni va urca pe poziţia a 5-a în ierarhia WTA.

Bianca Andreescu şi-a îndeplinit visul american! Ce a realizat „Bibi“ la Flushing Meadows poate fi scenariul unui film de Oscar. Apărută pentru prima dată pe tabloul principal de la US Open şi aflată la doar a patra ei prezenţă la un Grand Slam, canadianca de 19 ani a câştigat trofeul, devenind prima jucătoare din această ţară care a realizat o astfel de performanţă colosală!

După şase victorii entuziasmante, în finală, Bianca a dat de cea mai bună jucătoare din istoria tenisului feminin, Serena Williams (8 WTA), cu şase titluri cucerite la US Open! Când americanca de 37 de ani ridica pentru prima dată trofeul deasupra capului la Flushing Meadows, în 1999, Andreescu nici nu era născută!

Primul set, fără emoţii

Loading...

„Bibi“ a jucat însă de o manieră impresionantă şi a dominat finala în primul set şi apoi în primele şase game-uri din setul doi!

Canadianca de origine română a început cu un break pe care l-a consolidat imediat pentru 2-0. S-a dovedit a fi lovitura decisivă încasată de Serena în primul set, fiindcă s-a mers pe serviciu în următoarele şase game-uri, până la 5-3. La acest scor, Andreescu a mai făcut un break: 6-3 în 43 de minute.

Setul doi, o nebunie de nedescris

Setul doi a început la fel, cu Bianca conducând cu 2-0. Doar că, de această dată, break-ul a venit în al doilea game. De aici, Andreescu a făcut furori pe teren, s-a dus la 5-1, scor la care emoţiile au copleşit-o, motiv pentru care a irosit şi prima minge de meci.

Experimentată, Serena a profitat de momentul mai slab al adversarei şi, imediat după break, şi-a făcut şi serviciul la 15: 5-3. Destabilizată din punct de vedere mental, Andreescu a mai încasat o lovitură şi şi-a pierdut iarăşi serviciul, de această dată la zero! Brusc, de la 5-1 pentru Andreescu şi minge de meci, Serena s-a apropiat la 5-4, având şi serviciul!

A urmat un game intens, în care s-a mers bară la bară până la 30-30, după care, din nou, Serena şi-a arătat nervii mai tari, egalând scorul, în mod incredibil: 5-5! Brusc, un trofeu ce părea atât de aproape pentru Bianca, la doar un punct distanţă, era acum pierdut în ceaţă!

Abia după această serie năucitoare a Serenei, care a luat patru game-uri la rând, Andreescu a dat semne de viaţă. Şi-a făcut serviciul cu greu, la 30, şi a trecut iarăşi în frunte: 6-5. Acest moment a deblocat-o pe Bianca, iar în game-ul următor, pe serviciul Serenei, Bibi s-a dus la 40-15 şi, de această dată, a valorificat a treia minge de meci: 7-5!

Andreescu, în drumul ei spre trofeul de la US Open

Turul I: 6-2, 6-4 cu Volynets (413 WTA)
Turul II: 6-3, 7-5 cu Flipkens (110 WTA)
Turul III: 6-4, 6-4 cu Wozniacki (19 WTA)
Turul IV: 6-1, 4-6, 6-2 cu Townsend (116 WTA)
Sferturi: 3-6, 6-2, 6-3 cu Mertens (26 WTA)
Semifinale: 7-6, 7-5 cu Bencic (12 WTA)
Finală: 6-3, 7-5 cu S. Williams (8 WTA)

Sursa stire : Adevărul.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...