Barna îl critică pe Orban pentru că nu-și asumă răspunderea pe alegerile locale în două tururi

0
114

Președintele USR, Dan Barna, spune că guvernul conduse de Ludovic Orban ar fi trebuit să-și asume răspunderea și pe legea pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, în condițiile în care alegerile locale ar urma să se desfășoare în vara anului viitor.

„Salut decizia guvernului în privința rezolvării rapide a unor probleme prin procedura asumării răspunderii. Totuși, domnule prim-ministru Orban, ar fi fost de preferat să treceți pe lista acelor situații în care se impun măsuri urgente și cea privind alegerea primarilor”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Loading...

„Mai este jumătate de an până la locale și încă nu s-au luat măsuri pentru îndreptarea actualei legi care descurajează participarea electoratului și transformă comunitățile noastre locale în moșii ale unor grupuri de interese fără legitimitate și dorință de a face bine.

Menținerea sistemului de alegere a primarilor într-un singur tur convine doar celor care se tem de voturi. Adică de români”, a mai scris Dan Barna.

Ludovic Orban a anunțat ieri că Executivul își va asuma răspunderea pe două pachete de legi. Primul include legea plafoanelor bugetare, fără care nu poate fi aprobat bugetul, prorogarea pensionării anticipate a magistraților și abrogarea ordonanței 51, pentru a putea deconta transportul pentru elevi. O altă angajare a răspunderii ar urma să fie făcută pentru abrogarea unor prevederi din ordonanța de urgență 114.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...