Augustin Lazăr a depus cererea de pensionare

0
121

Decizie surprinzătoare a procurorului general. Augustin Lazăr a depus cererea de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii. Asta în condiţiile în care se înscrisese în cursa pentru un nou mandat, informează Digi 24.

Intenţiile lui Augustin Latăr s-au schimbat total în ultima perioadă. Săptămânile trecute îşi depusese candidatura pentru un nou mandat la şefia Parchetului General, acum a trimis cerere de pensionare la CSM. Ultimul cuvânt în această privinţă îl va avea preşedintele Klaus Iohannis.

Mandatul lui Augustin Lazăr la conducerea Parchetului General se încheie în 27 aprilie. Ajuns la finalul primului mandat, Augustin Lazăr a candidat recent pentru un al doilea mandat de procuror general al României, însă a fost respins de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

În ultima perioadă, el a fost în centrul unui scandal legat de activitatea sa în perioada în care făcea parte din comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Aiud. Procurorul general a subliniat în mai multe rânduri că niciodată nu a cercetat, trimis în judecată sau condamnat vreun disident politic şi că judecătorul era cel care decidea asupra mandatelor de executare. Augustin Lazăr a  precizat că acea comisie de eliberări condiţionate doar analiza dosarele.

Sursa: Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.