Asta da ispravă : Teodorovici şi-a semnat singur un credit de 1 milion, subvenţionat de stat

0
1343

Jurnaliştii de la direct 24.ro au publicat documente, potrivit cărora, ministrul demis al Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici şi-ar fi acordat sieşi, indirect, un credit cu dobândă subvenţionată de dezvoltare pentru IMM în numele şi contul statului în valoare de peste 1 milion de lei, pe o perioadă de 60 de luni. Astfel, la 13 noiembrie 2008, Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări, condus de preşedintele Eugen Orlando Teodorovici, decidea acordarea împrumutului sus-menţionat. La vremea respectivă, Teodorovici era secretar de stat la Finanţe şi preşedintele organismului ce superviza toate operaţiunile de finanţare ale celebrei bănci de stat Eximbank.

Banii au ajuns în contul firmei SC CASA MARIEAAN SRL Bucureşti. Sursa citată mai informează asupra faptului că firma Casa Marieaan SRL era, în realitate, a lui Teodorovici, chiar dacă oficial, în actele de înfiinţare era deţinută şi administrată de Sofia Costache, soacra ministrului. Firma avea sediul social la domiciliul din acea vreme al lui Teodorovici, din str. Tacu nr.8, sector 5.

Loading...

Pe 18.02 2009, la puţin timp după primirea creditului de la Eximbank, familia Teodorovici şi-a deschis, pe firmă, un restaurant (punct de lucru) în vila personală din str. Crişana nr.21, o altă locuinţă obţinută prin credit ipotecar în anul 2007. Managerul restaurantului avea să fie la acea vreme Andreea Simona Teodorovici, cumnata lui Orlando, respectiv soţia fratelui acestuia, Mădălin Bogdănel Teodorovici.

Datele din registrul comerţului arată că restaurantul a rămas în vila lui Eugen Teodorovici timp de 5 ani şi 5 luni, iar prin contractul de închiriere încheiat între firma familiei şi soţii Teodorovici, chiria lunară pentru restaurant a fost de 5.000 euro.

Articolul complet aici

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...