Are 80 de ani, trăiește în Vârful Apusenilor cu 14 lei și merge o zi întreagă pentru a-și cumpăra o pâine! Nu este o poveste, se întâmplă astăzi în România

0
136

Are 80 de ani, trăiește în Vârful Apusenilor cu 14 lei și parcurge zeci de kilometri pentru a-și cumpăra o pâine. Poți să crezi așa ceva?? 

Este greu de imaginat că mai există lume pe acest pământ și în această țară care să poată supraviețui cu câțiva leuți de la o lună la alta. Din nefericire, lucrurile stau chiar așa. Marius Turcu, povestește că se afla cu familia, undeva în Munții Apuseni, când se pregăteau să coboare la mașină să plece acasă, când deodată au întâlnit o bătrânică istovită, urcând agale și poposind la fiecare 3, 4 pași pentru că îi era tare greu să urce la vârsta ei. Femeia are peste 80 de ani și plecase de ceva timp acasă pentru a merge să își cumpere pâine de la un magazin aflat la zeci de kilometri față de casa în care locuia.

Loading...

Oamenilor nu le-a venit să creadă când au aflat că străbătea atâta drum pentru a ,,cumpăra o pâine ca să aibă ce să pună pe masă”, iar apoi ei au întrebat-o dacă nu este ora prea târzie pentru a străbate atâta drum, iar femeia le-a răspuns că până se face noapte mai este mult. Este incredibil și de necrezut cum o femeie care a muncit o viață întreagă să își trăiască bătrânețea în asemenea condiții, în România anilor 2019!

Indignați de situația tristă a femeii, aceștia au îndrăznit să o întrebe ,, da oare ceva pensie ai ,ceva bănuți să te descurci ?” Răspunsul Lucreției, căci așa o cheamă, i-a marcat pe toți prezenți acolo ,, … am maică, cum să n-am, paisprezece lei am…” Marius Turcu a crezut că nu a înțeles bine, așa că a repetat întrebarea, iar răspunsul femeii s-a întors cu aceeași siguranță ca și înainte.

Marius povestește că după acest răspuns ,, Am tacut și ne-am uitat în ochii ei, care erau în lacrimi și nu cred ca erau de la vântul tăios care bătea în culmea dealului.”

Oare cum se poate trăi într-o țară care pretinde a fi civilizată, cu un ajutor de 14 lei pe lună, după o viață de muncă, fie ea în fabrică, pe camp sau în oricare alt loc. Răspunsul, probabil, îl știe doar tanti Lucreția și alte persoane lovite de soartă care se află în situația ei.

Sursă:alba.transilvania-tv.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...