Apar informații noi în cazul polițiștilor bătuți și sechestrați în Vâlcea. Ce transportau în dubă agresorii

0
493

Doi tineri polițiști din Vâlcea au fost desfigurați, dezarmați și amenințați cu propriile pistoale de suspecții a căror mașină o urmăreau și după care au tras nouă gloanțe. Un alt echipaj a venit în ajutorul agenților îngenunchiați de agresori și i-a salvat. Bătăușii au fugit apoi, dar au fost prinși în scurt timp și reținuți pentru 24 de ore.

Bătăușii mergeau cu duba plină de porci când polițiștii le-au făcut semn să oprească pentru o verificare de rutină. Au accelerat însă și au încercat să scape de oamenii legii. După câțiva kilometri, suspecții au frânat brusc: ajunseseră acasăPlini de curaj pe terenul lor, au tăbărât pe agenții fără experiență. I-au amenințat cu pistolul la tâmplă, ba chiar au apăsat trăgaciul unui pistol, însă încărcătorul era gol, spun sindicaliștii de la Europol. În urma agresiunii, cei doi polițiști au suferit vătămări corporale grave (traumatisme cranio-faciale, fractură piramidă nazală și arcadă), fiind transportați la CPU Drăgășani.

Loading...

Aflați acum în arest, tinerii sunt sunt acuzați de ultraj, lipsire de libertate, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. După acest incident, ministrul de interne i-a cerut șefului Poliției să își trimită adjunctul la inspectoratele județene, ca să se asigure că așa ceva nu se mai întâmplă pe viitor.

„Nu vorbim de un control, ci de sprijin profesional pe care IGPR trebuie să îl acorde structurilor din teritoriu, pentru evitarea situațiilor critice”, a precizat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI.

Incidentul grav a fost alimentat și de procurorii care de multe ori clasează dosare în care polițiștii sunt agresați, susțin sindicaliștii, potrivit informațiilor furnizate de Digi24.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...