Alt criminal în serie eliberat. Pentru că a stat „suficient“ la închisoare, a motivat aceeaşi instanţă din Mehedinţi

0
1685

Condamnat în 1997 pentru şase crime, Marius Csampar a fost eliberat în luna mai a acestui an de judecătorii Tribunalului Mehedinţi, care au considerat că bărbatul a fost reabilitat în cei 23 de ani de detenţie.

La un an de la eliberarea condiţionată a lui Ion Turnagiu, condamnat pentru comiterea a cinci crime, Tribunalul Mehedinţi l-a eliberat condiţionat, în 20 mai 2020, pe un alt criminal în serie, condamnat pentru şase crime: Marius Csampar.

Condamnat iniţial la închisoare pe viaţă, Marius Csampar a obţinut după executarea a 20 de ani de închisoare transformarea pedepsei pe viaţă în 25 de ani de închisoare. Astfel, după 22 de ani de detenţie, Csampar a obţinut eliberarea condiţionată.

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi care l-au eliberat pe Csampar au arătat, potrivit Mediafax, că „dacă la nivelul Penitenciarului Drobeta Turnu-Severin s-a considerat că persoana privată de liberate poate să execute pedeapsa în regim deschis cu posibilitatea de a presta muncă în exteriorul penitenciarului fără să fie supravegheat, atunci cu atât mai mult tribunalul consideră (…) că este un deţinut disciplinat”.

Potrivit sursei citate, în cei 22 de ani de detenţie Marius Csampar a fost sancţionat de mai multe ori în penitenciar, dar din 2014 nu a mai creat probleme. Potrivit Mediafax, judecătorii care au decis eliberarea lui Csampar au arătat că „perioada de pedeapsă executată de la data de 17.04.1997 până în prezent este suficientă pentru a acorda condamnatului beneficiul liberării condiţionate în scopul îndreptării şi resocializării sale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...