Acuzaţii grave lansate de o fată dintr-un centru de copii din Bistriţa: „Sunt obligată să întreţin relaţii cu băieţi mari şi sunt bătută“.

0
11014
Loading...

O fată de 16 ani, de la centrul de plasament Beclean din Bistriţa, spune că a fost bătută de pedagogii din centru şi, mai mult, este obligată să întreţină relaţii sexuale cu alţi copii din centru. Activistul pentru drepturile copiilor Vişinel Bălan a postat miercuri, pe pagina sa de Facebook, conversaţia cu minora speriată. Şeful centrului are o altă variantă şi spune că fata nu se află momentan în centru, ci la un asistent maternal.

O fată din centrul de copii Beclean i-a scris lui Vişinel Bălan cerându-i ajutorul, motivând că nu mai rezistă violenţei la care este supusă acolo, ea automutilându-se.

„Acum câteva minute îmi scrie o fată dintr-un centru de copii din Bistriţa: „sunt de la casa de copii Beclean. Sunt bătută de pedagogi, sunt obligată să întreţin… relaţii…..cu băieţi mari, că mă bat sau pun fete să mă bată.” Mi-a stat pentru câteva secunde inima. Nu-i prima dată când sesizez abuzuri la respectivul centru. Acolo zace o adevărată reţea de abuzatori. Ne întrebăm cum se întâmplă să avem cazuri de abuz sexual în centrele de copii şi cum aceste victime ajung în reţele de prostituţie… E simplu…, sistemul tolerează abuzul, îi aruncă sub preş. Nu uitaţi de cazul de la Galaţi. Vă rog, haideţi să ne mobilizăm în acest sens. Să facem presiune pe autorităţi le locale să ia de urgenţă măsuri”, a scris Vişinel Bălan pe pagina sa de Faceebok.

Fata i-a trimis poze lui Vişinel Bălăn cu semnele de auto-mutilare. „Faptul că fata s-a tăiat pe mâini demonstrează ca acolo avem de-a face cu un complex de abuzuri şi o stare de teamă şi frica de a se întoarce în centru”, a spus Bălan.

Loading...

„Nu mai ştiu ce să fac. Tot fug de acolo dar tot mă găsesc” – zice fata. Vişinel Bălan spune că nu este prima oară când minore din centrul Beclean sunt agresate sexual şi se auto-mutilează, fapt pe care îl scrie şi fata, în conversaţia cu activistul.

Şefa de centru dezminte declaraţia fetei

În urma postării activistului, şefa centrulului Beclean, Sînziana Săsărman, a declarat pentru Adevărul că fata se află de o lună (de pe 15.07.2019) la un asistent maternal şi că ea nu ştie nimic despre acest caz, însă ştie despre ce minoră este vorba, deşi jurnalistul „Adevărul” nu a precizat niciun nume. „Fata nu este în centru. Ea are bilet de voie până pe 15.08.2019. Nu ştiu de unde au pornit aceste informaţii false. La centru au venit patru poliţişti şi SMURD-ul. Dar fata este plecată cu băiatul asistentei maternale şi cu nora acesteia, pentru că asistenta îşi renovează apartamentul”, a precizat şeful de centru pentru „Adevărul”, punând la dispoziţie şi biletul de voie.

La rândul său, Vişinel Bălan susţine că fata este foarte speriată şi că i-a scris tocmai pentru că mâine, aceasta este nevoită să se întoarcă în centru, de unde nu i-ar mai putea scrie despre abuzurile prin care trece şi îi este frică, adăugând că „cei din centru sunt mână în mână cu poliţia”.

👁👁Copiii nimănui victime ale abuzului sexual în centrele de copii. Acum câteva minute îmi scrie o fată dintr-un centru…

Publicată de Visinel Balan pe Miercuri, 14 august 2019

Activistul pentru drepturile copiilor spune că ţine legătura cu fata, care este speriată că va avea probleme la întoarcerea sa în centru, joi.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...